3 aandachtspunten bij het aanschaffen van een graafmachine

Een graafmachine is niet iets wat je zomaar aanschaft. In vel gevallen is het ook handiger om een graafmachine te huren of te leasen. Wanneer je besloten hebt om een graafmachine te kopen wil je natuurlijk wel waar voor je geld krijgen. Het is een flinke investering en je wilt je geld niet weggooien. Je wilt een betrouwbare, duurzame en natuurlijk gebruiksvriendelijke machine aanschaffen. De meeste graafmachines lijken natuurlijk op elkaar, maar ze zijn net allemaal iets anders. Om te kijken welke je nodig hebt moet je goed weten waarvoor je de machine wilt gebruiken. Als je dit goed in kaart hebt kan je verschillende graafmachines vergelijken op de drie aandachtspunten.

De gewichtsklasse

Je kan graafmachines globaal verdelen in bepaalde gewichtsklassen. De minigravers zijn kleine graafmachines die geschikt zijn in kleine ruimtes, deze wegen maximaal zes ton. Hiernaast heb je ook de graafmachines die we vaak in de bouw tegen komen, deze zijn meestal tussen de 6 en 40 ton. Ten slotte zijn er ook nog grote graafmachines die meer wegen als 40 ton. Deze zijn zo groot dat ze vaak alleen worden gebruikt voor grote projecten waar de middelmatige te veel tijd voor kosten. Het kost ook veel moeite om deze te transporteren. Hoe zwaarder de graafmachine, hoe meer het kan tillen. Geld online verdienen

De gebruiksvriendelijkheid

Het lijkt natuurlijk logisch, maar je moet er wel goed op letten: hoe gebruiksvriendelijk is de graafmachine. Je wilt natuurlijk dat je redelijk comfortabel kan zitten in de cabine en dat je de machine ook eenvoudig kan besturen bijvoorbeeld door een joystick. Verder is het handig als je makkelijk in en uit de cabine kan komen. Let hier dus ook goed op.

De duurzaamheid

Bij een grote investering wil je natuurlijk dat de graafmachine lang mee gaat en zich ook houdt aan de wetten als het gaat om de duurzaamheid. Over het algemeen valt het mee hoeveel brandstof een gemiddelde graafmachine gebruikt, maar let hier wel op. Tegenwoordig zijn er ook een aantal elektrische graafmachines op de markt die natuurlijk het milieuvriendelijkst zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *