5 redenen waarom gietvloeren de beste keuze zijn

Gietvloeren zijn bijzonder populair in Nederland op dit moment. Dit is niet vreemd, want de gietvloer komt met een aantal hele grote voordelen. Je herkent een gietvloer direct, omdat deze geen naden heeft. Hij wordt in vloeibare vorm op de ondergrond gegoten en vormt daar een dunne naadloze laag. Gietvloeren worden al langer toegepast in ziekenhuizen, gymzalen en winkels, maar nu hebben ze ook hun intrede gevonden in de Nederlandse huishoudens. Hier vind je 5 redenen waarom jij ook voor een gietvloer moet kiezen.

  1. Gietvloeren zijn hygiënisch

De belangrijkste reden waarom de gietvloer zo in trek is, is omdat het een bijzonder hygiënische en onderhoudsarme vloer is. Je kunt het zien als een waterdichte laag die aan één stuk op je vloer wordt aangebracht. Het feit dat deze naadloos is, betekent dat vuil en vloeistof niet in de naden kan trekken. Je houdt de vloer schoon met een zachte bezem of een stofzuiger met borstel en eens in de zoveel tijd ga je er met een dweil overheen. Vloeistof dweil je gemakkelijk op en beschadigt de meeste gietvloeren niet.

  1. Een gietvloer is mooi 

Er worden gietvloeren aangeboden in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen. Eigenlijk is alles mogelijk, want je hebt de keuze uit alle kleuren, uit bepaalde effecten, zoals een betonlook of een zandlook, je kunt kleuren combineren, patronen laten aanleggen en zelfs een foto laten toevoegen aan je vloer. Het eindresultaat, wat je ook kiest, is een strakke, moderne, sierlijke en naadloze vloer die in elk interieur kan worden toegepast.

  1. Een gietvloer gaat erg lang mee

Het duurt vaak even voordat een gietvloer gelegd kan worden. Er zijn meerdere lagen nodig en deze moeten allemaal individueel drogen. Het aanleggen van een gietvloer neemt dan zeker een week in beslag. Dit wordt als het grootste nadeel van gietvloeren gezien, maar voor deze 5 dagen afzien krijg je veel terug. Eenmaal gelegd kan je gietvloer gemakkelijk 50 jaar dienstdoen. Meer als je er goed voor zorgt. Er is dus een grote kans dat jij je vloer in jouw leven of tijdens jouw tijd in dat huis niet meer hoeft te vervangen. Kwalitatieve gietvloeren vind je bij G-Vloeren!

  1. Combineer je gietvloer met vloerverwarming

Gietvloeren kunnen perfect gecombineerd worden met vloerverwarming. Kies dan geen gietvloer op basis van epoxyhars, want dat kan wat slechter tegen het temperatuurverschil. Gietvloeren zijn zelfs ideaal voor vloerverwarming, want ze zijn dun. Je hebt dan minder overlast van de vloer die hoger komt te liggen door de isolatiematerialen en de verwarmingsbuizen.

  1. Een gietvloer is betaalbaar

Dit voordeel gaat niet altijd op, want er zijn gietvloeren waarvoor je meer dan €100 en soms wel meer dan €200 per vierkante meter betaalt. Beton piré en terrazza zijn dure varianten. Het goede nieuws is dat je ook al een gietvloer kunt bezitten voor prijzen die beginnen bij €30 per vierkante meter. Ga maar eens zoeken op steenvloeren en troffelvloeren. De mogelijkheden zijn groot, dus overweeg de gietvloer en je zult niet worden teleurgesteld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *