Betonpoeren

Betonpoeren zorgen voor een goede fundering. Het zijn betonnen stukken die je onder een bouwwerk plaatst waardoor de druk van het bouwwerk door de betonpoeren wordt gedragen. Betonpoeren houden het bouwwerk stevig op zijn plaats. Ook met een stevige wind zal het bouwwerk niet omwaaien of verzakken. Met een funderingstegel onder de betonpoer zorg je voor nog meer stevigheid. Je kunt betonpoeren bij verschillende bouwwerken toepassen zoals hekken, slagbomen, tuinhuizen, buitenmeubilair, schuren, carports, veranda’s en terrasoverkappingen 

Verschillende betonpoeren

Betonpoeren heb je in veel verschillende soorten, maten en kleuren. Op de website van Betongoed kun je een ruim assortiment aan verschillende betonpoeren vinden. Er zijn bijvoorbeeld betonpoeren met draadeind of schroefhuls, maar ook trapezevormige en rechte betonpoeren. Het advies geldt dat als je een groot en zwaar bouwwerk bouwt dat de betonpoeren dan ook groter moeten zijn. Ook kun je een trapezevormige betonpoer gebruiken voor grotere bouwwerken omdat die het gewicht iets beter verdeeld dan de standaard rechte betonpoeren. Het advies geldt dat de betonpoer net iets groter moet zijn dan de staander die op de betonpoer wordt bevestigd.  Met een stelplaatje en een draadeind kan je staanders vaak makkelijker aan de betonpoeren bevestigen en in hoogte bijstellen. Rechte betonpoeren zijn trouwens weer ideaal voor schuttingen omdat je deze strak naast elkaar kan plaatsen. Mocht je vragen hebben over welke betonpoer je nodig hebt dan kun je altijd een kijkje nemen op de website van Betongoed en contact met ze opnemen. 

Betonpoeren plaatsen

Het plaatsen van betonpoeren is vaak makkelijk zelf te doen. Je graaft een diep gat op de plaats waar je de betonpoer wilt hebben. Zorg dat de betonpoer ongeveer 10 centimeter uitsteekt boven de grond. Mocht je een funderingstegel gebruiken, dan kan je die als eerst in het gat leggen. Zorg dat alles recht staat voordat je het gat vult met snelcement of beton. Hierna check je nog een keer of alles recht staat en laat je het drogen. Voor meer informatie over het plaatsen kun je kijken op de website van Betongoed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *