DE VOOR- EN NADELEN VAN EEN GEVELRENOVATIE

De voor- en nadelen van een gevelrenovatie

Je gevel is een van de belangrijkste onderdelen van je woning. Het beschermt je huis namelijk dagelijks tegen de weersomstandigheden van buiten. Je kan je gevel ook een beetje zien als het visitekaartje van je woning, dus als dat er vervallen uitziet dan laat je woning meteen een vervallen indruk achter. Belangrijk dus om het onderhoud bij te houden! Een gevelrenovatie is een flinke klus die je niet zomaar even inplant. Er zitten veel voordelen, maar ook enkele nadelen aan. Hier worden ze even tegenover elkaar gezet! 

De voordelen

Het grootste voordeel is natuurlijk het eindresultaat, omdat je woning er weer als nieuw uitziet. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat je woning weer in waarde zal stijgen! Verder zorgt een gevelrenovatie ervoor dat je woning weer geheel waterdicht is, omdat vocht niet meer in de barstjes en scheurtjes kan dringen. Tot slot is een gevelrenovatie een goede investering als je van plan bent om nog een lange tijd in je huis te blijven wonen. Met een goede gevelrenovatie verleng je namelijk de levensduur van je woning, omdat een gerenoveerde gevel aanzienlijk meer aan kan dan een verwaarloosde gevel. Ook als je toch gaat verhuizen is het de moeite waard, omdat potentiële kopers dit toch als een pluspunt zullen zien. 

Enkele nadelen

Het grootste nadeel van een gevelrenovatie is natuurlijk dat het best prijzig is. Vooral als je gevel in een echte slechte staat verkeert, kunnen de kosten flink oplopen omdat veel vierkante meters moeten worden aangepakt. Wacht dus niet te lang met het renoveren van je gevel, want hoe langer je wacht, hoe meer er gedaan moet worden. Een ander nadeel is dat er helaas geen subsidies meer beschikbaar zijn voor gevelrenovaties. Alle kosten komen dus op jezelf te vallen. Verder kan het een nadeel zijn dat de klus enkele dagen in beslag neemt en dus overlast voor jou en je buren kan bezorgen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *