Een georganiseerde verhuizing

Er zijn mensen die al meerdere keren in hun leven zijn verhuisd, terwijl anderen hun hele leven al in hetzelfde huis wonen en het kan daarom wel eens voorkomen dat je voor het eerst gaat verhuizen. Dit kan zijn wanneer je gaat samenwonen, of wanneer je uit huis gaat naar bijvoorbeeld een studentenkamer. Speciaal voor deze mensen zijn hier wat verhuistips!

Organisatie

Zorg dat je op tijd begint met inpakken en stel er bijvoorbeeld eisen aan. Je kunt voor jezelf een doel opstellen dat je iedere dag een verhuisdoos inpakt. Wees er natuurlijk wel van bewust dat wanneer je hier tijdig mee begint, je ook genoeg plek hebt om deze dozen te kunnen opslaan en dat je er niet twee weken van tevoren mee begint om vervolgens een parcours moet afleggen om alle dozen heen. Zorg er ook voor dat je genoeg verhuisdozen in je bezit hebt. Hoe naar is het als je enthousiast bezig bent met inpakken en tot de conclusie komt dat je niet verder kunt omdat je te weinig dozen hebt. Sluit de dozen ook goed af met goede verpakkingstape zodat niet straks al je spullen door de gehele verhuiswagen slingeren of dat er iets kapot gaat.

Over kapot gaan gesproken. De kans dat je breekbare en kostbare spullen mee moet verhuizen is groot en het is logisch dat je wilt dat deze spullen heel en onbeschadigd blijven. De tip daarvoor, een verhuisdeken. Deze verhuisdekens zijn gemaakt van wol, katoen en gerecyclede textielvezels waardoor de dekens stug en sterk zijn. Het kenmerk van een verhuisdeken van goede kwaliteit is dat deze geweven is, waardoor hij langer mee gaat. Je kunt gemakkelijk spullen op elkaar stapelen, want de verhuisdeken scheurt niet waardoor je spullen ongedeerd blijven.

Overige tips

Naast de tips die hiervoor zijn gegeven, zijn er nog een aantal kleine tips die handig kunnen zijn om te weten. Net zoals de verhuisdeken, kun je ook gebruikmaken van vulmateriaal voor het beschermen van je spullen. Dit kan je gebruik wanneer je bijvoorbeeld een halfgevulde doos hebt. Met vulmateriaal blijven de spullen op hun plek. Wanneer je bijvoorbeeld een computer moet meenemen en je hebt hier de verpakking van hoe die oorspronkelijk binnen kwam nog van, dan is de beste manier om deze ook weer in de originele verpakking mee te verhuizen. 

En als laatste tips, maak een checklist. Zo kun je alles afkruisen wat je hebt gehad en kun je er bijna zeker vanuit gaan dat je niks vergeet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *