Geef jouw tuin een nieuwe look, drie ideeën

https://vm-group.org/rental/wp-content/uploads/sites/3/2019/10/9724d20c-7869-4aa6-86df-e67ef8be79ec-511x404.jpg

Als je een tuin hebt, maak je er ook vast regelmatig gebruik van. Zeker wanneer het weer dit toelaat, natuurlijk. Maar na een tijdje kan het zijn dat je jouw tuin een beetje zat begint te zijn. Of misschien is het door alle invloeden van het weer ondertussen een beetje verwilderd. Hoe dan ook, soms ben je toe aan een nieuwe look voor jouw tuin. Als dat zo is, haal dan inspiratie uit de volgende drie ideeën en misschien heb je er wel wat aan.

Maak een overkapping

Heb je nog geen overkapping of veranda? Waarom bouw je er dan niet zelf een! Het is een flinke klus, maar kan wel erg leuk zijn en is, als je gewoon de tijd neemt, prima te doen. Zorg voor voldoende hout en ander materiaal en zorg dat je een goed plan hebt voordat je begint met bouwen. Hoe fijn is het als je straks het hele jaar door gewoon warm en droog in de tuin kan zitten? Hang bijvoorbeeld wat leuke lampjes op onder de overkapping, zet er een comfortabele lounge set neer en maak er een gezellig maar vooral comfortabel plekje van.

Leg een vijver aan

Als je een beetje wat ruimte in de tuin hebt, is het erg leuk om een vijver aan te leggen. Ook dit vergt nogal wat werk, maar het kan wel erg leuk zijn en geeft jouw tuin een nieuwe en mooie look. Online kun je veel duidelijke en volledige instructies vinden over hoe je een vijver aanlegt. En in principe is het helemaal niet heel moeilijk, iedereen kan het. Haal wat leuke vissen voor in het water en maak er een leuk plekje van!

Maak een verdieping

Wat erg leuk kan zijn in een tuin, is als je een verdieping maakt. Dat houdt in dat je een kuil maakt die je vervolgens vlak maakt, en dit is dan de rest van je tuin. Je kan de tuin bijvoorbeeld in twee splitsen, waarbij je de tweede helft een halve meter lager maakt dan de rest. Dit kun je ook gemakkelijk zelf doen. Hier heb je wel dingen voor nodig, zoals steunbalken en een stevige ondergrond. Je kan dit klusje zelf in handen nemen, maar je kan ook prima een bedrijf inhuren die dit allemaal voor jou regelt. Of ga voor een tussenweg: doe het meeste werk zelf, maar laat een tuinier jou ondersteunen. Zorg voor rijplaten zodat ze er goed bij kunnen. Die hoef je niet te kopen, je kan gewoon rijplaten huren.

Ook gaashekwerk kan je tuin een mooie indruk geven. Bekijk de mogelijkheden van gaashekwerk voor jouw tuin of laat je adviseren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *