Hoe kun je een radiator creatief wegwerken in de zomer?

Hoe kun je een radiator creatief wegwerken in de zomer?
Het is niet altijd koud, gelukkig maar, en daarom heb je niet het hele jaar door je radiator nodig. Maar wat als je de radiator gedurende het warme deel van het jaar gewoon niet wilt zien? Aangezien het niet handig is om alle radiatoren tijdelijk te ontkoppelen en op te bergen wanneer je ze voor een paar maanden niet zal gebruiken, moet er een andere manier zijn om een radiator voorlopig uit het zicht te laten verdwijnen. Gelukkig zijn er een heleboel manieren waarop je zelf je ruimte een beter bij de zomer passende uitstraling kunt geven.

Maak er wat moois van
Wanneer je de radiator tijdelijk niet zal gebruiken waarvoor die bestemd is, kun je er gerust iets anders mee doen. Je kunt er bijvoorbeeld een kast van maken, of zelfs een schoenenrek of een zitbank. Met een beetje creativiteit kan je heel wat bedenken. Je kunt een radiator bijvoorbeeld versieren of beplakken, zodat het er niet meer zo grauw hoeft uit te zien. Ook kun je er een oppervlak op bevestigen, waarop je vervolgens een heleboel spullen zet, zodat het een beetje op een lange, smalle tafel lijkt.

Met hout kun je veel
Als je ervan houdt om zelf aan de slag gaan, kun je zelf wat aardigs in elkaar zetten met behulp van een paar planken en wat spijkers. Je kunt bijvoorbeeld een kastje of schoenenrek om de radiator heen timmeren, of er gewoon een houten omhulsel omheen timmeren, waardoor het lijkt alsof je een extra vensterbank hebt. Dit kan handig zijn om wat extra spullen of misschien planten op te plaatsen. Als je je creatie stevig genoeg maakt, heb je zelfs een extra zitplek vlakbij het raam. Ook kun je deze manier met hout op maat een mooi leeshoekje maken.

Je kunt de radiator ook bedekken of verstoppen
In plaats van de radiator om te bouwen naar iets anders, kun je er ook (tijdelijk) iets voor plaatsen, zodat het uit het zicht verdwijnt. Denk maar aan een kast of een tafel. Na enige tijd ben je helemaal vergeten dat er nog een radiator in de kamer hangt. Ook kun je er een laken of kleedje over hangen. Dit is niet aan te raden wanneer je de radiator gebruikt, omdat de hitte zich dan niet goed kan verspreiden en het kleedje beschadigd kan raken, maar wanneer je de verwarming niet gebruikt, is dit allemaal geen probleem.

Bron: www.atmyhome.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *