HOE KUNT U BTW TERUGVRAGEN OP ZONNEPANELEN?

Hoe kunt u btw terugvragen op zonnepanelen?

Heeft u als particulier zonnepanelen op uw woning laten monteren? Dan komt u in aanmerking voor de teruggave van btw. U kunt namelijk de btw op de aankoop en installatie van de zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Een standaardpakket van 10 zonnepanelen ter waarde van €4700 levert u al gauw €760 op. De btw teruggave zonnepanelen is niet eenvoudig. U moet zich daarvoor aanmelden als ondernemer bij de Belastingdienst en btw-aangifte doen. Daarnaast moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor de btw-teruggave. Hieronder kunt u lezen of u aan de voorwaarden voldoet. Zonnebtwterug kan voor u de btw terugvragen. Het enige wat u hoeft te doen is de aanvraag op onze website invullen. Onze professionals regelen de rest!

Waar moet u aan voldoen om btw terug te vragen?

Ten eerste dient u aan te geven welk type zonnepanelen u heeft geïnstalleerd op uw woning. Er zit namelijk verschil in geïntegreerde en niet-geïntegreerde zonnepanelen. Wat is het verschil? Geïntegreerde zonnepanelen hebben naast de functie als energieopwekker óók de functie als dakbedekker. Als u dit type zonnepanelen heeft geïnstalleerd mag u 1/3 deel terugvragen van de aan u berekende btw. Normaal gesproken wordt 1/3 deel van de opgewekte stroom privé gebruikt, daarvoor heeft u geen recht op aftrek. De overige opgewekte stroom wordt teruggeleverd aan de energiemaatschappij. Omdat geïntegreerde zonnepanelen ook de functie als dakbedekker hebben, rekent de Belastingdienst 50% als privégebruik. Daarom ontvangt u 1/3 deel (2/3 x 50%) van de btw op de aankoop en installatie van zonnepanelen terug.

Niet-geïntegreerde zonnepanelen worden daarentegen niet gezien als privégebruik. U mag in dat geval álle btw terugvragen. Daarnaast dient u voor de teruggave van btw binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar dat u de zonnepanelen heeft geïnstalleerd de aanvraag te doen. Ook moet de naam op de factuur van de zonnepanelen overeenkomen met de naam waarop u bent ingeschreven bij de energierekening.

De service van zonnebtwterug

Op onze website kunt uw eenvoudig btw zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Daarvoor hoeft u enkel de aanvraag op onze site in te vullen. Daarvoor heeft u kopieën van uw factuur en uw laatste energierekening nodig. U vult uw gegevens in en wij verzorgen vervolgens de aanvraag bij de Belastingdienst. De Belastingdienst controleert de aanvraag en maakt het bedrag aan u over. U kunt op onze website ook een proefberekening maken. Zo berekent u wat u terug kunt verwachten van de Belastingdienst. Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan contact met ons op, onze professionals staan u graag te woord.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *