Hor voor schuifpui kopen

Er zijn een aantal oplossingen die je kunt bedenken om insecten buiten huis te houden. In deze tekst gaan we namelijk kijken wat je hier precies aan kunt doen. Op die manier kun je voorkomen dat insecten in huis komen terwijl je lekker een frisse zomerwind naar binnen wil laten komen. Dit kun je namelijk doen door middel van een hor. In deze tekst gaan we kijken wat een hor precies is en op welke manier je een hor kunt inzetten tegen de insecten.

Wat is een hor?

Elk jaar is het natuurlijk weer hetzelfde liedje. Buiten is het warm en in de avond koelt het lekker af. Je wilt dan dat het binnen ook een beetje afkoelt zodat je in de avond lekker kan slapen. Wanneer je daarna wil gaan slapen en de ramen wil gaan sluiten, merk je dat een tal van insecten binnen gekomen is door het open raam. In de nacht wordt je wakker gehouden door zoemende muggen en de volgende ochtend merk je dat je onder de muggenbulten zit. Ontzettend vervelend en daarom is het een goed idee om een hor te plaatsen voor het raam of de deur. Dat is een vangnet voor insecten. Hierdoor is het nog steeds mogelijk om een deur of raam open te zetten, maar weet je op hetzelfde moment dat je geen last hebt van vervelende insecten die in huis kunnen komen. Hoe werkt zo’n hor precies?

Hoe werkt een hor?

Eigenlijk is het een vrij simpel principe. Vaak bestaat het uit een geraamte met daartussen een net wat dus gemaakt is om de insecten op te vangen. Deze gaatjes zijn namelijk zo klein dat insecten hier niet tussen door kunnen kruipen. Daarentegen kan de wind er wel gewoon doorheen komen. Hierdoor heb je dus het voordeel van een open raam, maar niet het nadeel van binnenvliegende insecten. Zo’n hor kan dan ook op verschillende manieren geplaatst worden. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de hor vastgezet wordt aan een raam. Hij werkt dan hetzelfde als het raam en blijft als een soort tweede raam of deur zitten. Je moet beiden open doen om er door heen te kunnen komen. Ook kan het in de vorm van een rolgordijn geplaatst worden. Hij kan dan omhoog of naar beneden gerold worden en alleen dicht zitten wanneer je het raam open wil hebben. Ook kan het nog zo dat je een losse hor hebt. Deze past precies in het raam en wordt alleen neergezet wanneer je het raam open wil doen. Wanneer je het raam dicht doet, haal je de hor weg. Hierdoor zit hij er dus alleen wanneer je het raam open wil hebben.

Bron: www.doehetzelf.nl 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *