Je tuin als verlengde van je huis

Je tuin als verlengde van je huis

Vroeger was de scheiding tussen huis en tuin heel duidelijk, maar tegenwoordig lopen zij steeds vaker bijna naadloos in elkaar over. We zijn de tuin steeds meer als onderdeel van de woning gaan zien.

Opgeruimd staat netjes

Alhoewel de tuin zich duidelijk buiten bevindt, vinden we er steeds meer elementen in terug die we tot een paar jaar geleden vooral binnen aantroffen. Zo zijn er steeds meer verschillende meubelen die qua comfort en vormgeving vergelijkbaar zijn met de meubels die we binnen gebruiken. Een comfortabele bank in je tuin is de normaalste zaak van de wereld, net als een mooie tafel. Er zijn tegenwoordig zelfs vloerkleden voor buiten!

Ook eten doen we steeds vaker en liever buiten, vooral in de zomer uiteraard. Deden we het jarenlang met een simpele BBQ, tegenwoordig kom je in steeds meer tuinen complete buitenkeukens tegen. Soms zijn deze keukens zelfs mooier en veelzijdiger dan de keuken die je binnenshuis aantreft. De tuin is niet langer alleen een plek om de kinderen buiten te laten spelen of wat in de zon te zitten, het is een onderdeel geworden van ons huis, van ons leven.

Maar als het regent dan?

Het is heerlijk om een deel van je dagelijkse (huis)leven buiten door te brengen, maar niet altijd wil het weer even goed meehelpen. Wil je lekker op een warme zomeravond met een wijntje genieten van je tuin, komt er een regenbui over. Of zou je eigenlijk best buiten willen zijn als in de winter de zon helder schijnt, maar is het daar veel te koud voor.

Om die reden kiezen steeds meer mensen voor een tuinkamer; een toevoeging aan de woning, vaak van hout, die een deel van de tuin bij de woning betreft. Met speciaal tuinkamer hout wordt een uitbouw aan de woning gemaakt, die duidelijk tuin en woning samenbrengt. Met veel glas, zodat je je buiten waant, maar tegelijk een gesloten karakter, zodat je beschut bent. Een buitenkamer hout is de ideale plek om in het zonnetje een boek te lezen, ook in de winter. Om gezellig met het gezin te eten, in een andere sfeer dan in de woonkamer. Door de opzet met veel hout en glas voelt een buitenkamer voor veel mensen meer als onderdeel van de tuin dan van het huis, zodat zij echt het gevoel hebben dat ze lekker buiten zitten als ze er tijd doorbrengen. Dat is ook de bedoeling: een tuinkamer is niet zo zeer een uitbouw van het huis, maar meer een overkapping van een stukje tuin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *