Kasten laten maken

Kasten laten maken

Lees hier over het voordeel van kasten op maat laten maken door een professional. Ondanks dat er heel veel meubelzaken zijn die een groot assortiment kasten hebben die in fabrieken zijn gemaakt, kan de juiste kast daar niet tussen zitten. De oplossing is dan, kasten op maat laten maken door een professional. Lees hier waar je rekening mee moet houden, en dat het van belang is dat het door een prof uitgevoerd wordt en dat je moet bedanken voor een beunhaas.

Soms is er geen keus

Niet alles wordt in fabrieken gemaakt. Bijvoorbeeld een kast voor een kunstenaar om op te schilderen. Deze verrijdbare kast is uit te klappen tot een werktafel en omhoog te klappen tot een ezel. In de kast zitten lades voor de verf, pencelen en andere toebehoren die nodig zijn om te schilderen. Met dat betreft hebben al die meubelzaken allemaal hetzelfde in het assortiment, die zaken allemaal afgaan is niet nodig, niet één zaak heeft zo’n specifieke schilderskast. Een ander voorbeeld zie je vaker. Bijvoorbeeld de balie bij de tandarts. Vaak staat deze bij de entree, maar soms weer in de praktijkruimte zelf. Een enkele keer is daar genoeg ruimte en zorgt het ontwerp dat die ruimte gevuld wordt met die balie, maar meestal staat het in een smalle ruimte waar voldoende doorgang moet blijven voor de patiënten. Ga er maar vanuit dat de balie met de kastruimte bij de tandarts op maat is gemaakt door een professional. Dit omdat er geen keus is, niet één fabriek produceert balies voor tandartspraktijken.

Ga voor de professionele meubelmaker

Meubels maken komt nauwkeurig. Ook is niet iedere houtsoort geschikt om meubels van te maken, en een professionele meubelmaker houdt daar rekening mee. Een meubel gemaakt door een meubelmaker blijft dan ook een lange tijd mooi. Een enkele keer verziekt een doe-het-zelver wel eens iets. Het is een oud voorval, het betrof een woning met een vochtprobleem. De kledingkasten stonden daar een stukje van de muur af zodat het erachter kon ventileren, en om zo een doorslaande muur te voorkomen. Echter een doe-het-zelver ging met zijn handigheid als beunhaas aan de slag, en bouwde daar juist een vaste kledingkast met schuifdeuren. Timmerde zo alle mogelijkheden om te ventileren weg, binnen de kortste keren was de kledingkast muf en schimmelig, en na een paar jaar had de woning grote problemen. Als je kasten op maat laat maken door een professional dan houdt de meubelmaker met alles rekening. In eerste aanleg was dan de kast duurder geweest, maar op termijn veel goedkoper. Zodra er door fouten in de ventilatie schimmels in de bakstenen en voegen zitten is er niets meer tegen te doen.

Bron: www.atmyhome.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *