ONDERHOUDSVRIJE DAKKAPEL

Onderhoudsvrije dakkapel

Iedereen kent de voordelen van onderhoudsvrij; geen geregeld terugkerende kosten en overlast van herrie en stof. Nagenoeg ook iedereen kent de voordelen van een dakkapel. Het donkere zoldertje wordt door het plaatsen van een dakkapel een bruikbare ruime kamer met voldoende licht. In deze blog alles over hoe het plaatsen van een onderhoudsvrije dakkapel in z’n werk gaat.

Klaar in één dag

De tijd dat je dagenlang timmerlieden op je dak hebt is allang voorbij. Op een dag met weinig kans op regen maken timmerlieden het gat in het dak, nog dezelfde ochtend rijdt er een vrachtwagen met de onderhoudsvrije kunststof dakkapel erop voor, en met een kraan zetten ze die dakkapel op z’n plek. Dan is het van buiten nog helemaal dicht leggen, en het werk is buiten klaar. Gegarandeerd is het dan ook waterdicht. Alle aandacht gaat dan ook uit naar het creëren van het kamertje. Met hierin het advies om een zolderkamer goed te isoleren alvorens het opnieuw af te timmeren. Een zolderkamer die in de zomer heet wordt is onbruikbaar; daarom goed isoleren.

Investering

Wat een onderhoudsvrije dakkapel plaatsen kost is eigenlijk onbelangrijk. Een gedeelte van de woning is onbruikbaar, en door het plaatsen van een dakkapel ineens wel bruikbaar. De woning is dus in feite groter, en daardoor meer waard. Het plaatsen van een onderhoudsvrije dakkapel moet dus als een investering gezien worden, en zoals in het intro staat, doordat het geen onderhoud vergt geen terugkerende kosten. En natuurlijk; tot dat je de woning met winst verkoopt geniet je van de extra kamer, en woongenot is belangrijk. Het plaatsen van een onderhoudsvrije kunststof dakkapel is dus best het overwegen waard.

Veel keuze

Op het gebied van onderhoudsvrije kunststof dakkapellen zijn er veel verschillende modellen. Online zijn veel afbeeldingen te zien van uiterst klassieke kleine kunststof dakkapellen tot hele strakke dakkapellen die bijna de volle breedte van de woning behappen. Daarbinnen is nog veel mogelijk. Bijvoorbeeld, dat het staande gedeelte ruiten heeft is altijd zo, maar een dakraam in de dakkapel, dus van boven in het liggende gedeelte, is ook nog een optie. Qua modellen onderhoudsvrije dakkapellen is er voor ieder wat wils, en dat is online makkelijk te bekijken.

Nu is de tijd

Omdat de rente zo laag is, waardoor geld op de spaarrekening amper rendement geeft, is het sowieso het overwegen waard om geld in woningverbetering te steken. En dan kan een onderhoudsvrije dakkapel, of zelfs twee; één aan de voorzijde en één aan de achterzijde van de woning, een goed doel zijn. En dit naast het feit dat er momenteel ronduit mooie onderhoudsvrije kunststof dakkapellen in de handel zijn naar ieders smaak en in iedere stijl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *