VOORDELEN ÉN SOORTEN ISOLATIE

In tijden waarin energiekosten de pan uitrijzen is het misschien een geschikt moment om uw huis te gaan isoleren. Een goed geïsoleerd huis brengt veel voordelen met zich mee, zo bent u als bewoner instaat energie te besparen. Dit is zowel goed voor het milieu als voor uw portemonnee. Daarnaast brengt een goed geïsoleerd huis u ook veel meer wooncomfort sinds u geen last meer zult hebben van mogelijke vochtproblemen of tempratuurschommelingen.

Wat is isolatie precies?

Bij isolatie wordt er materiaal binnen uw woning aangebracht. Met een goed geïsoleerd huis kunt u uw woning tijdens de wintermaanden de warmte binnenhouden terwijl u de warmte tijdens de zomermaanden buiten weet te houden. Er zijn meerdere manieren hoe u uw woning kunt isoleren. De meest voorkomende vormen van isolatie zijn vloer- spouwmuur- of dakisolatie. Al deze vormen van isolatie zijn erg rendabel en zeker de moeite waard om in uw woning te implementeren.

Dakisolatie

Een van de meest rendabele vormen van isolatie is dakisolatie. Sinds warme lucht lichter is dan koele lucht stijgt deze lucht op en zoekt dus een weg naar buiten via het vak. Een dak dat niet geïsoleerd kan maar liefst 25% van totale warmte verliezen. Het dak van uw woning kan op meerdere manieren geïsoleerd worden. De beste keuze hangt af van uw woning. Factoren die meespelen zijn het budget, type dak en de locatie waar het isolatiemateriaal geplaatst kan worden.

Spouwmuurisolatie

Een andere vorm van isolatie die vaak toegepast wordt is spouwmuurisolatie. Is uw woning ná 1920 gebouwd, dan kan spouwmuurisolatie een geschikte optie voor u zijn. Bij spouwmuurisolatie wordt isolatiemateriaal tussen de spouwmuur en gevel geplaatst. Het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat de warmte niet uit uw woning kan ontsnappen. Daarnaast voorkomt het ook dat de tempratuur tijdens de zomermaanden snel oploopt, zo weet u het binnen koel te houden.

Vloerisolatie

Naast warme voeten blijft uw huis ook gelijkmatiger warm. Vloerisolatie bestaat uit purschuim óf platen die tegen de onderkant van de vloer geplaatst worden. Door in de kruipruimte te kijken kunt u eenvoudig checken of uw woning al vloerisolatie heeft. In een twee onder een kap bespaart u met vloerisolatie al gauw 600 m³ gas per jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *