Waar moet veilig hang- en sluitwerk aan voldoen?

Veilig hang en sluitwerk moet aan bepaalde eisen voldoen. Alleen dan komt het in aanmerking voor een keurmerk. Om precies te zijn het SKG-keurmerk. Hang en sluitwerk dat voorzien is van dit keurmerk is uitvoerig getest en is veilig bevonden. Door middel van een sterrensysteem kan je zien hoe inbraak werend het specifieke slot precies is.


Veilig hang en sluitwerk kan je herkennen aan het SKG-keurmerk


Veilig en goed gecertificeerd hang en sluitwerk moet voorzien van het SKG-keurmerk. SKG staat voor Stichting kwaliteit gevelbouw. Deze stichting is onafhankelijk en voert verschillende tests uit als het gaat om hang en sluitwerk. Daarbij wordt onder andere gekeken naar duurzaamheid en sterkte maar uiteraard ook hoe inbraak werend het betreffende slot is. Heeft het hang en sluitwerk het SKG-keurmerk gekregen dan is deze altijd duidelijk te zien op de buitenzijde en ook niet te verwijderen.


Kijk naar het sterrensysteem bij het SKG-keurmerk

Wil je veilig hang en sluitwerk waarmee het voor een inbreker lastiger wordt om binnen te komen? Als het slot een SKG-keurmerk is het veilig en inbraak werend. Er zijn alleen nog enkele kleine verschillen. Dit keurmerk werkt namelijk met een sterrensysteem dat aangeeft hoe inbraak werend het hang en sluitwerk is. Dit wordt aangegeven met sterren (van1 tot 3 sterren). Waar 1 staat voor standaard inbraak werend tot 3 sterren extra zwaar inbraak werend. Ook dit staat bij het keurmerk aan de buitenzijde van het slot aangegeven. Wil je meer weten over het sterrensysteem of het SKG-keurmerk kijk even op internet voor verdere informatie.

Kies voor een haakslot


Er is een ruim aanbod in veilig en goed gekeurd hang en sluitwerk. Daarbij is er nog wel een belangrijk aspect wat je ter overweging mee moet nemen. Als je een goed slot of hang en sluitwerk gaat aanschaffen kijk dan ook eens naar een haakslot. Deze geeft nog meer veiligheid met betrekking tot inbraak. Dit komt onder andere door de haak die in het slot zit. Draai je de deur op slot dan komt er een haak uit het slot tevoorschijn die zorgt voor een extra goede afsluiting van je deur. Waardoor inbreken een stuk lastiger wordt. Er zijn niet zo heel veel mensen die bekend zijn met dit soort sloten en hang en sluitwerk. Ga je op zoek naar goed en veilig hang en sluitwerk? Neem dan ook even rustig de tijd om naar de voordelen van een haakslot te kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *