Waarom iedereen EHBO-er zou moeten worden

Veel mensen kiezen ervoor om een EHBO-cursus te volgen. Zo leren zij hoe ze bijvoorbeeld om moeten gaan met iemand die buiten bewustzijn raakt, met iemand die hevig bloedt of met iemand die ergens in stikt. Je hoopt het natuurlijk niet, maar de kans dat je dit een keer in je leven meemaakt is zeker wel aanwezig en dus is het fijn om op zo’n moment te weten wat je moet doen. Eigenlijk is het voor iedereen wel handig om deze EHBO-skills te kennen.

Eigenlijk is het best wel logisch. Ongeluk zit in een klein hoekje, en dus is het fijn als er altijd iemand in de buurt is die bij kan springen in het geval van nood. Of dit nou thuis is, op school, op werk of op straat, je weet maar nooit wanneer er wat gaat gebeuren. Iemand die zich verslikt, een astma-aanval krijgt, een hevige bloeding, ga zo maar door.

Past het zijn van EHBO-er bij jou?

Twijfel je of het zijn van EHBO-er bij jou past? Misschien ben je bijvoorbeeld een angstig en terughoudend persoon, en weet je in situaties van nood niet goed hoe je moet handelen. Dat kan, veel mensen hebben hier last van en dan kan het goed zo zijn dat je het heel graag wil maar door de spanning een beetje verstijft.

Echter is dit eigenlijk alsnog geen reden om de EHBO-cursus maar achterwege te laten. Wellicht meld je je ervoor aan en heb je de dingen die je hier leert nooit écht nodig tijdens een noodsituatie. Dat kan, maar dat betekent niet dat het zinloos is. Als je bijvoorbeeld thuis bent met een van je ouders of je partner, en er gebeurt iets bij hem of haar, kun je wel inspringen. Of hij of zij nou ergens in stikt of dat er een kleine snee in de vinger is ontstaan tijdens het koken, jij kan helpen. Mensen zullen hier enorm dankbaar voor zijn, en je weet niet wat er zou gebeuren op het moment dat je besluit om niet in te springen.

Word BHV’er

Als je echt denkt dat EHBO-er zijn niks voor jou is maar je wil wel graag die voldoening halen uit het helpen van anderen, kun je er ook voor kiezen om een BHV cursus te volgen. BHV is voor bedrijven erg handig en fijn, omdat er tijdens bijvoorbeeld brand en andere noodgevallen iemand is die orde kan houden. Voor werknemers is het fijn als iemand iedereen onder de armen neemt, en voor jezelf is het fijn als je hier toch voldoening uit kan halen. Je hoeft niet in te springen wanneer er iets gebeurt met iemand, maar je kan wel de leiding nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *